video / audio on line revisited

De eerste absolute beta-versie van ons multimedia-materiaal on line was - wat de kwaliteit van de video's betreft - waardeloos.

Indmiddels hebben we van de partner die de films beschikbaar stelt (Radio Nederland Wereldomroep) de originele banden gekregen. Nadat we de goede digitale kamera hadden (wat zijn er toch veel verschillende formaten voor de bandjes ...) is er een eerste digitale versie gemaakt van de films en als .avi bewaard. Hiervoor heb ik - tegen mijn zin - XP pro gebruikt omdat ik daarbij een import-module voor de digitale camera had.

Voor onze server moeten de films nu wel naar mp4 worden geconverteerd. Daarbij stuitte ik nu op twee problemen: audio en video lopen niet gelijk in het eindproduct en ik krijg er 'block noise'. Eerder had ik al geexperimenteerd met EO Video. Maar toen waren mijn vertrekpunt rm-bestanden. Nu ik kan vertrekken vanuit avi-bestanden, ben ik met TMPGEncFree aan de slag gegaan. Daarbij heb ik veel gehad aan www.svcdnewbie.nl waar een aantal opties van TMPGEnc worden toegelicht. Video en audio lopen nu gelijk, nu moet ik alleen nog die vreselijk block noise kwijt om heerlijke heldere mpg-tjes te krijgen die ik vervolgens tot mp4 kan omtoveren. Wordt vervolgd ...

Geschreven op: 31 03 05

Commentaren:

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Om spam te voorkomen moet je even deze zin afmaken.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.