stage begeleiden

Collega's van een instituut buiten de muren vroegen mij om hun te ondersteunen bij de begeleiding van een stagiére die hun website moet vernieuwen.

Ik zit dus vanmorgen thuis te chatten met de stagiére. Op het moment gaat het vooral om de vraag hoe de website moet worden beheerd. De provider van dat instituut ondersteund alleen asp, maar het instituut zelf heeft maar weinig geld, dus is de stagiére nu vooral daarmee bezig een geschikt CMS te vinden. Open source cms' zijn er maar en paar en die zijn nog in de planning of net in de eerste testfase zoals ASP CMS. De meesten van deze programma's vallen echter niet onder open source. Veelal wordt een soort shareware-patroon gevolgd. Het voordeel is dat je - als je voor zo'n programma kiest - rustig kunt uittesten. Je hebt weliswaar niet alle functionaliteiten maar je kunt een goede indruk krijgen van wat je het CMS kan bieden en wat niet. En je kunt ervoor kiezen om met de beperkte functionaliteit door te gaan die zo'n gratis variant heeft. Of je gaat dan veel geld betalen en koopt een product waar je dan aan vast gebakken zit, om het even of het tot je tevredenheid werkt of niet.

De keuze voor ASP is ingegeven door het feit dat de provider - zoals ik al schreef - alleen ASP ondersteunt. Misschien dat de stagiére nog eens de provider moet benaderen en moet uitzoeken of er nog andere mogelijkheden zijn.

Vanuit Europa kan ik daar nu weinig voor doen, want de stageplaats is op een ander kontinent. Ik hoop dat het allemaal goed gaat.

Geschreven op: 12 03 05

Commentaren:

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Om spam te voorkomen moet je even deze zin afmaken.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.