januari 1975

In januari 1975 was de eerste microcomputer in de handel: De MITS Altair 8800. Toen was het nog iets van de elektro-knutselaars die op zolderkamertjes uit zelfbouwkits deze machientjes in elkaar zetten.

Ik zat toen al op gymnasium en computers interesseerden me helemaal niet. We leerden hoe licht en lazer en andere dingen in elkaar zaten en later discussieerde men of op onze school rekenmachientjes zouden worden aangeschaft.

Mijn eerste PC leerde ik in 1985 kennen, als student-assistent. Hij werd als veredelde tekstverwerker gebruikt, de eerste nummers van "nachbarsprache niederlšndisch" heb ik toen getypt.

Pas in 1988 kocht ik mijn eerste eigen computer, een Peacock XT met 20 MB harde schijf. Een muis die me de verkoper wilde opdringen, weigerde ik. Sindsdien heb ik heel wat computers en systemen zien langskomen: MS-DOS, DR-DOS, Apple, Atari, OS/2, Unix, Linux en de verschillende varianten van Windows. Ook de functionaliteit heeft toegenomen. De veredelde tikmachine uit 1985 is geevolueerd tot een geavanceerd communicatiemedium met kamera, televisieingang en internetaansluiting.

De wereld is sneller gaan draaien, in mijn preceptie althans. Of ze er beter van is geworden?

Geschreven op: 04 01 05

Commentaren:

  
Persoonlijke info onthouden?

/ Textile

Om spam te voorkomen moet je even deze zin afmaken.
 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.